top of page

do 01 sep

|

Online

Challenge vuurwerkangst

is je hond bang voor vuurwerk? Doe dan mee met de challenge. Vanaf september ga je aan de slag om de angst bij je hond te verminderen voor een fijnere oud & nieuw.

Deze workshop is vol
Bekijk andere evenementen
Challenge vuurwerkangst
Challenge vuurwerkangst

Tijd en locatie

01 sep 2022, 00:00

Online

Gasten

Over

Vuurwerkangst, begin op tijd!

Oud en nieuw duurt nog wel even. Maar, een hond met vuurwerkangst is daar niet zomaar vanaf. Daarom heb ik een intensieve challenge ontwikkeld om samen met je hond aan de slag te gaan. Je begint in september, zodat je voldoende tijd hebt en in een periode begint dat er weinig vuurwerk klinkt.

E-mails

Vanaf september ontvang je een aantal e-mails met informatie en oefeningen:

 • 2 september: wat is vuurwerkangst precies en wat kun je eraan doen?
 • 3 september: we starten met de training
 • 9 september: we gaan - als je hond eraan toe is - een stapje verder in de training
 • 23 september: snuffelmat maken en aanleren
 • 30 september: nog een stap verder in de training
 • 14 november: en weer een stap verder in de training
 • 4 november: TTouch
 • 11 november: informatie over reguliere medicatie en complementaire middelen tegen vuurwerkangst
 • 9 december: hoe kom je makkelijker oud en nieuw door?

Extra

Gedurende de hele challenge kun je je vragen stellen via de Zwerfhondenschool Facebook Club. Ook houd ik op vier woensdagavonden een Facebook Live Q&A, waarin ik live per video vragen van jou beantwoord.

Met trots beveel ik deze challenge aan!

Ik heb deze challenge niet alleen gemaakt, maar samen met Saskia Blok van TTouch4Animals en Dunja Logozar van CB-Doggy. Dunja heeft met haar hond dezelfde training gedaan als in deze challenge:

"Onze oudste hond, Jura (een adoptiehond uit Spanje), werd in de aanloop van haar tweede oud & nieuw in Nederland steeds meer gestrest door vuurwerk. Het begon met waaks blaffen wanneer er geknald werd in de buurt. Later sloeg dit om naar flinke angst, zelfs bij knallen op grote afstand. Dat jaar hield ze tijdens de jaarwisseling haar plas meer dan 30 uur op. We wilden niet dat Jura dit nog een keer mee hoefde te maken. We zijn daarom gestructureerd met haar gaan trainen om haar minder angstig te maken. We hebben bijna een half jaar geoefend en haar ondersteund met o.a. AminoCalm, met als resultaat dat ze nu niet meer bang is! Ze vindt het zeker niet leuk al dat geknal, maar ze slaapt tijdens de jaarwisseling gewoon rustig door. Een paar jaar geleden stonden we in de zomer bij de dierenarts op de parkeerplaats toen er onverwachts in dezelfde straat vuurwerk werd afgestoken. Haar reactie? Ze keek kwispelend naar ons op: "Nu krijg ik wat lekkers, hè?" Het is echt zo fijn voor haar dat ze nu op die manier reageert en niet meer zo bang is. Zo zie je maar hoe je met een goede aanpak, geduld, ondersteuning en training veel kan bereiken!"

Waarom een challenge en geen cursus?

Ken je dat? Je doet een cursus en na twee maanden ben je de hele cursus vergeten. En waar waren je inloggegevens ook al weer? Hier ontvang je e-mails op het juiste moment in je mailbox.

Kosten

Deze challenge kost  €29,97 inclusief de begeleiding en de Facebook Live Q&A's via de Zwerfhondenschool Facebook Club.   

Start

Na je betaling ontvang je een bevesting van je deelname aan de challenge. Binnen maximaal 3 werkdagen krijg je de startmail van de challenge. Op 1 september ontvang je een welkomstmail. De overige mails volgen vanzelf.

Tickets

 • Challenge vuurwerkangst

  Ticket voor challenge vuurwerkangst

  € 29,97
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel deze activiteit

bottom of page