20190424_112756_edited.jpg

Over mij.

Aangenaam! Mijn naam is Michel Berendsen. Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur. Ik heb mijn opleiding gedaan bij Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. De opleiding is gericht op welzijn en wetenschappelijke kennis.

 

In 2019 heb ik de Zwerfhondenschool® opgericht. Ik merk dat buitenlandse honden speciale behoeften hebben en dat het voor eigenaren vaak belangrijk is dat hun hond went aan het dagelijks leven. In de afgelopen jaren heb ik al honderden betrokken eigenaren geholpen met privélessen, groepslessen, socialisatiewandelingen, webinars, adviesgesprekken en meer. 

Wil je een begeleidingstraject bij de Zwerfhondenschool, dan maak je kennis met het unieke concept. We starten met de RED persoonlijkheidstest®, waarin we kijken naar de Reacties, (karakter)Eigenschappen en Drijfveren van je hond. Op basis van deze test en jouw doel stellen we een begeleidingstraject op maat samen.

Ik werk samen met verschillende partners, zoals een 'fear free' dierenarts en een expert in supplementen, om jou zo goed mogelijk te helpen.

Naast de Zwerfhondenschool werk ik via het expertteam van Buitenlandse Hond InZicht mee aan een cursus voor professionals om zich te bekwamen in de begeleiding van honden uit het buitenland en ik geef gastlessen presenteren aan aankomende kynologische instructeurs bij Annorlunda.

Michel Berendsen.jpeg

Om mij verder te bekwamen volg ik de opleiding tot hondengedragstherapeut en neem ik regelmatig deel aan bijscholing:

  • Karakterbeoordeling bij pups - Suzanne Welling & Sabrina van Rossum, Martin Gaus Academie (2022)

  • Pain and Behavior: Learning How to Recognize and Understand Pain in Dogs - Dr. Hannah Capon (2022)

  • Honden Instructeurs Congres (2021, 2022)

  • Welcoming a Rescue Dog into Your Home: The 3 Stages - Caroline Wilkinson (2021)

  • EHBO-cursus - Prins Academy (2019)

  • De buitenlandse hond - Suze Steenbergen - VIK Bijscholing (2019)

  • Tellington TTouch - Saskia Blok (2019)

  • Pubers en hormonen - Sam Turner, Martin Gaus Academie (2019)