top of page
Zoeken

(Zelf)vertrouwen

Bijgewerkt op: 22 okt. 2021

Dit artikel gaat over het vertrouwen van de hond in jou en zijn omgeving, zijn zelfvertrouwen en het vertrouwen van jou in je hond. Het stuk eindigt met enkele vragen en een "take home message".


Vertrouwen in jou en zijn omgeving

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Dit spreekwoord is zeker van toepassing in de eerste maanden dat je je adoptiehond uit het buitenland hebt. Hoe komt dat?


In het artikel “Een kersverse adoptiehond in huis? Neem een maand vrij!” vergelijk ik de reis van je hond van straat/asiel/pension naar jouw huis met een ontvoering, waarbij je dagen in een geblindeerde bus reist en vervolgens in een onbekende omgeving in een wildvreemd huis terechtkomt met mensen die je niet kent en niet verstaat. Je lichaam is totaal ontregeld en je voelt je onveilig.


Nog afgezien van het verleden van je hond, waarin hij mogelijk geen of negatieve associaties met allerlei prikkels heeft opgedaan, moet de reis van het buitenland naar jou (en je gezin) ongeveer hetzelfde voelen als die ontvoering. Je hond is in de eerste dagen, weken en misschie