top of page
Zoeken

Een goede band met je hond is key

Bijgewerkt op: 16 jun. 2022

Een aantal maanden geleden vroeg redactrice Nienke Oort aan mij of ze me mocht interviewen voor een artikel in het magazine De buitenlandse hond (editie 2022) van Verhuisdieren.nl. Het onderwerp: hoe bouw je een goede band op met je hond?


Niet makkelijk, want hoe doe je dat eigenlijk: een band opbouwen met je hond? Er is geen perfecte manier, er zijn geen gouden tips. Elke hond, elke situatie en elke eigenaar is anders. Een band opbouwen is elkaar leren kennen, proberen, bijsturen.


Toch is het een mooi artikel geworden mét praktische adviezen.


Ik licht er enkele kort uit:

  • Een band opbouwen begint bij wederzijds begrip. Leer je hond kennen door goed te observeren. Zo ontdek je wat je hond prettig, leuk en spannend vindt. Geef je hond de tijd om te leren wat jouw routines zijn in verschillende situaties;

  • Ga bij een angstige hond niet over zijn grenzen;

  • Zoek naar de talenten van je hond en ga daar samen mee aan de slag. Dat geeft (zelf)vertrouwen;

  • Heb aandacht voor en communiceer met je hond, bijvoorbeeld bij het wandelen.

Het artikel eindigt met vijf slottips. De laatste tip is recht uit mijn hart.


Vergeet niet dat je een maatje bent van je hond en een begeleider. Je bent geen leider of baas. Jullie mogen het sámen doen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het hele artikel? Bestel het magazine dan via de website van Verhuisdieren. De online versie is gratis.
Dit artikel is geschreven door Michel Berendsen van de Zwerfhondenschool. Overname is zonder toestemming niet toegestaan. Delen van deze link via social media wordt op prijs gesteld.


#band #vertrouwen #zelfvertrouwen #angst

323 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page