Veelgestelde vragen

Hoe kan ik starten bij de Zwerfhondenschool?


Heb je de website bekeken en wil je starten bij de hondenschool die welzijnsgericht (zonder straf) traint? Doe dan mee aan Eerste hulp bij je hond. In een videogesprek van een kwartier maken we kennis en bij vragen krijg je eerste managementtips, do's en don'ts en bespreken we een mogelijk vervolg voor jou en je hond. Voordat we verder gaan, vul je een inschrijfformulier in, zodat ik over alle belangrijke informatie van je hond beschik. Het inschrijfformulier krijg je van mij na het eerste contact. Bij het volgen van praktijklessen starten we altijd met de RED persoonlijkheidstest®. In de test kijken we naar reacties, (karakter)Eigenschappen en Drijfveren van je hond. Op basis van de talenten, voorkeuren en behoeften van je hond en jouw doel bepalen we een op maat gemaakt traject.
Ik wil meedoen aan een groepscursus. Kan dat?


Regelmatig starten er nieuwe groepen voor starters, gevorderden en vergevorderden. Stuur een e-mail voor de mogelijkheden.
Ik kom van ver weg. Wat zijn de mogelijkheden?


Cursisten van de Zwerfhondenschool komen van Groningen tot Veldhoven en zelfs uit België. Allereerst bied ik een aantal interessante webinars aan, die je op weg kunnen helpen. Deze webinars vind je bij Activiteiten. Elke dinsdagavond geef ik 'Eerste hulp bij je hond'. In een kwartier kun je in een videogesprek je vraag voorleggen. Je krijgt dan managementtips, do's en don'ts en een advies voor een vervolgtraject. Voor 'Eerste hulp bij je hond' kun je kijken bij Activiteiten . Is je hond pas bij je, dan kun je via het gewenningstraject kiezen voor online begeleiding. Deze begeleiding bestaat uit een online adviesuur op donderdag van 19.00-20.00 uur en videobegeleiding via Whatsapp. Op die manier kun je 24/7 je vragen stellen en om begeleiding vragen. Heb je een probleem met je hond? Kies dan voor het coachingstraject. Voor consulten rijd ik (zo nodig) door het hele land. Afhankelijk van het probleem, kan het hele coachingstraject online plaatsvinden. Daarnaast zijn er trainingsweekenden. Dit betekent een weekend lang intensief bezig zijn met je hond, inclusief hotelovernachting en ontbijt. Spreekt je dit aan, kijk dan bij Activiteiten of neem contact met me op om een weekend af te spreken.
Ik heb enkele vragen over de opvoeding van mijn hond. Kan ik die aan je stellen?


Ja, dat kan. Elke week heb ik op de dinsdagavond Eerste hulp bij je hond. In een videogesprek van een kwartier krijg je managementadviezen, do's en don'ts en zo nodig en een vervolgadvies.
Ik heb net een adoptiehond uit het buitenland gekregen. Kan ik direct starten met praktijklessen?


Gefeliciteerd met je hond! Het is niet verstandig om de eerste maand meteen te starten met praktijklessen. Laat je hond eerst rustig wennen. Wil je hierover meer weten, lees dan dit artikel. Natuurlijk is er wel een speciaal gewenningstraject, waar je meteen mee aan de slag kunt of doe mee aan de challenge De eerste 100 dagen met je buitenlandse hond.
Mijn hond valt uit naar andere honden. Kun je helpen?


Jazeker. Ik heb veel ervaring met uitvallende honden. Wil je (eerst) zelf thuis aan de slag, dan kun je meedoen aan de challenge Rustiger wandelen met je uitvallende hond. Wil je onder mijn begeleiding trainen, dan kun je het contactformulier invullen of deelnemen aan 'Eerste hulp bij je hond' via Activiteiten. We bespreken dan of ik je het beste kan helpen via een groeitraject of coachingstraject. Het groeitraject start met een RED persoonlijkheidstest. In deze test bekijken we de Reacties, (karakter)Eigenschappen en Drijfveren van je hond. Je ontvangt een rapport van de test, video-opname van de test en het boekje Doggietaal. In het rapport staat een begeleidingstraject dat aansluit bij je hond en jouw doel(en). Vaak bestaat het in ieder geval uit algemene stressreductie via neuswerk en TTouch en BAT-training. Met BAT werken we aan verandering van de emotie van je hond (bijvoorbeeld angst). Na het groeitraject bekijken we of er extra BAT-trainingen nodig zijn of dat je kunt gaan deelnemen aan de socialisatiewandelingen met andere honden. Je hebt een vijfmeterlijn nodig en je hond dient aangelijnd te zijn aan een goed zittend tuig. De vijfmeterlijn kun je bij de Zwerfhondenschool kopen. Voor een goed zittend tuig geef ik je graag advies.
Past de Zwerfhondenschool bij mij en mijn hond?


Ik heb me gespecialiseerd in adoptiehonden uit het buitenland. Dit kunnen zowel ex-zwerfhonden als honden met een ander verleden zijn. In het artikel Waarom een hondenschool voor adoptiehonden uit het buitenland leg ik uit waarom ik me heb gespecialiseerd. Op de Zwerfhondenschool werken we welzijnsgericht. Dit betekent niet alleen dat we trainen zonder straf, pijn en zonder je hond te laten schrikken, maar ook dat we allebei je hond een zo fijn mogelijk willen geven. Bij problemen betekent dat dat we vanuit de (dieper liggende) oorzaak aan de slag gaan. Valt je hond bijvoorbeeld uit naar andere honden vanuit angst, dan werken we aan vermindering van de emotie angst. Is er een vermoeden dat er iets lichamelijks aan de hand is, dan verwijs ik je bijvoorbeeld door naar de dierenarts of osteopaat. Het is belangrijk dat je deze welzijnsgerichte aanpak onderschrijft en thuis ook zo te werk gaat om een begeleidingstraject zo effectief mogelijk te laten zijn. Heb je een probleem met je hond, dan is dat niet alleen tijdens de lessen op te lossen. Je zult ook thuis met je hond aan de slag moeten gaan. Ook bij andere trainingen is het van belang om thuis te oefenen om vorderingen te boeken. Kortom, wil je je hond liefdevol opvoeden en samen leren en oefenen? Dan maak ik graag kennis.
Wat is de Zwerfhondenschool Facebook Club?


De Zwerfhondenschool Facebook Club is een besloten facebookgroep waar je je vragen kunt stellen over de opvoeding van je hond en in contact kunt komen met andere adoptanten. Ik geef regelmatig adviezen in deze groep. Dat zijn vooral managementtips, omdat ik jou en je hond mogelijk nog niet ken.