Veelgestelde vragen

Hoe kan ik starten bij de Zwerfhondenschool?


Heb je de website bekeken en wil je starten bij de hondenschool die welzijnsgericht (zonder straf) traint? Er zijn twee mogelijkheden voor het eerste contact: 1. Bel, mail, app of vul het contactformulier in. 2. Als je vragen hebt, kun je meedoen aan Eerste hulp bij je hond. In een videogesprek van een kwartier krijg je eerste managementtips, do's en don'ts en bespreken we een mogelijk vervolg voor jou en je hond. Voordat we aan de slag gaan, vul je een inschrijfformulier in, zodat ik over alle belangrijke informatie van je hond beschik. Het inschrijfformulier krijg je van mij na het eerste contact. Als je via een begeleidingstraject praktijklessen gaat volgen bij de Zwerfhondenschool, starten we altijd met de RED persoonlijkheidstest. In de test kijken we naar de Reacties, (karakter)Eigenschappen en Drijfveren van je hond. Op basis van de talenten, voorkeuren en behoeften van je hond en jouw doel bespreken we of de Zwerfhondenschool bij jou en je hond past en wat het beste vervolg is.
Ik wil meedoen aan een groepscursus. Kan dat?


Regelmatig starten er nieuwe groepen voor starters, gevorderden en vergevorderden. Kijk hiervoor bij Activiteiten.
Ik kom van ver weg. Wat zijn de mogelijkheden?


Cursisten van de Zwerfhondenschool komen van Groningen tot Veldhoven en zelfs uit België. Allereerst bied ik een aantal interessante webinars aan, die je op weg kunnen helpen. Deze webinars vind je bij Activiteiten. Is je hond pas bij je, dan kun je via het gewenningstraject kiezen voor online begeleiding. Deze begeleiding bestaat uit een online adviesuur op donderdag van 19.00-20.00 uur en videobegeleiding via Whatsapp. Op die manier kun je 24/7 je vragen stellen en om begeleiding vragen. Heb je een probleem met je hond? Kies dan voor het coachingstraject. Voor consulten rijd ik (zo nodig) door het hele land. Afhankelijk van het probleem, kan het hele coachingstraject online plaatsvinden. Daarnaast zijn er trainingsweekenden. Dit betekent een weekend lang intensief bezig zijn met je hond, inclusief hotelovernachting en ontbijt. Spreekt je dit aan, kijk dan bij Activiteiten of neem contact met me op om een weekend af te spreken.
Ik heb enkele vragen over de opvoeding van mijn hond. Kan ik die aan je stellen?


Ja, dat kan. Elke week heb ik op de dinsdagavond 'Eerste hulp bij je hond'. In een videogesprek van een kwartier krijg je managementadviezen, do's en don'ts en zo nodig en een vervolgadvies. Kijk hiervoor bij Activiteiten.
Ik heb net een adoptiehond uit het buitenland gekregen. Kan ik direct starten met praktijklessen?


Gefeliciteerd met je hond! Het is niet verstandig om de eerste maand meteen te starten met praktijklessen. Laat je hond eerst rustig wennen. Wil je hierover meer weten, lees dan dit artikel. Natuurlijk is er wel een speciaal gewenningstraject, waar je meteen mee aan de slag kunt.
Mijn hond valt uit. Kun je helpen?


Jazeker. Ik heb veel ervaring met uitvallende honden. Je mag me bellen, appen, mailen, het contactformulier invullen of deelnemen aan 'Eerste hulp bij je hond' via Activiteiten. We bespreken dan of ik je het beste kan helpen via een groeitraject of coachingstraject. Het groeitraject start met een introductieles. Je bekijkt thuis het webinar 'Begrijp je uitvallende hond'. Daarna gaan we aan de slag met algemene stressreductie via hersenwerk en TTouch en werken we gericht aan het uitvallen via BAT-training. Met BAT werken we aan verandering van de emotie van je hond (bijvoorbeeld angst). Zo pakken we het probleem aan. In het webinar wordt meer uitleg gegeven over BAT. Na het groeitraject bekijken we of er extra BAT-trainingen nodig zijn of dat je kunt gaan deelnemen aan de socialisatiewandelingen met andere honden. Voor beide trajecten, gericht op het uitvalgedrag, heb je een vijfmeterlijn nodig en dient je hond aangelijnd te zijn aan een goed zittend tuig. De vijfmeterlijn kun je eventueel tijdens de introductieles kopen bij de Zwerfhondenschool. Voor een goed zittend tuig geef ik je graag de eerste les advies.
Past de Zwerfhondenschool bij mij en mijn hond?


Ik heb me gespecialiseerd in adoptiehonden uit het buitenland. Dit kunnen zowel ex-zwerfhonden als honden met een ander verleden zijn. In het artikel Waarom een hondenschool voor adoptiehonden uit het buitenland leg ik uit waarom ik me heb gespecialiseerd. Op de Zwerfhondenschool werken we welzijnsgericht. Dit betekent niet alleen dat we trainen zonder straf, pijn en zonder je hond te laten schrikken, maar ook dat we allebei je hond een zo fijn mogelijk willen geven. Bij problemen betekent dat dat we vanuit de (dieper liggende) oorzaak aan de slag gaan. Valt je hond bijvoorbeeld uit naar andere honden vanuit angst, dan werken we aan vermindering van de emotie angst. Is er een vermoeden dat er iets lichamelijks aan de hand is, dan verwijs ik je bijvoorbeeld door naar de dierenarts of osteopaat. Het is belangrijk dat je deze welzijnsgerichte aanpak onderschrijft en thuis ook zo te werk gaat om een begeleidingstraject zo effectief mogelijk te laten zijn. Heb je een probleem met je hond, dan is dat niet alleen tijdens de lessen op te lossen. Je zult ook thuis met je hond aan de slag moeten gaan. Ook bij andere trainingen is het van belang om thuis te oefenen om vorderingen te boeken. Kortom, wil je je hond liefdevol opvoeden en samen leren en oefenen? Dan maak ik graag kennis.