top of page

Datum en tijd in overleg

|

In Didam of online

Workshop ontspannen wandelen met belay-techniek

Trekt je hond tijdens wandelingen regelmatig aan de lijn? Word je soms door je hond over straat gesleurd? Dan is deze workshop ideaal voor jou. Met de nieuwste techniek uit Amerika zorgen we ervoor dat de wandelingen veiliger en plezieriger worden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Workshop ontspannen wandelen met belay-techniek
Workshop ontspannen wandelen met belay-techniek

Tijd en locatie

Datum en tijd in overleg

In Didam of online, Baarleweg, 6941 Didam, Netherlands

Over

Regelmatig komen eigenaren met hun trekkende hond bij mij op de hondenschool. Tot voor kort had ik allerlei oefeningen en middelen om daarmee aan de slag te gaan en kon ik vooral vertellen wat je beter niet kunt doen. De oefeningen vergen tijd, maar ja... Ondertussen trekt je hond nog elke wandeling aan de lijn. En dat kan tot gevaarlijke situaties leiden, nog afgezien van een pijnlijk lijf bij jou en je hond. 

In 2021 leerde ik een geheel nieuwe techniek kennen van een van mijn helden in de hondenwereld: Grisha Stewart. Deze techniek is gebaseerd op de klimsport. In de loop van het jaar kwam ze met verbeteringen van de techniek en de materialen. Ik ben deze techniek op de voet gaan volgen en toepassen en ervan overtuigd dat die werkt. Ik heb gezien hoe mensen, die vooruit gesleept werden door hun hond, hun viervoeter nu met gemak tot stilstand kunnen brengen.

In deze privé-workshop leer ik je deze techniek én krijg je alle materialen die je nodig hebt, zodat je niet meer het internet hoeft af te struinen om te vinden wat je nodig hebt. Bovendien krijg je advies en oefeningen mee om samen ontspannen te leren wandelen. Je kunt de workshop volgen op de hondenschool of online. Lees het artikel 'Mijn hond trekt aan de lijn' voor meer achtergrondinformatie. Let op: deze workshop is alleen geschikt als je hond een goed zittend tuig om heeft.

Er zijn twee workshopvarianten, een voor de kleine hond en een voor de (middel)grote hond. Beide workshopvarianten kun je op de hondenschool of online volgen via een videogesprek. Als je voor het laatste kiest, dan stuur ik alle materialen op.

Variant A: voor de kleine hond

Heb je een kleine hond die regelmatig trekt aan de lijn, maar niet zo sterk is dat hij je omver trekt? Heb je lichamelijke klachten waardoor je minder kracht hebt om je kleine hond tot stilstand te brengen? Wil je je hond eenvoudig met twee handen tot stilstand brengen? Dan is deze workshop geschikt voor jou.

Bij deze variant hoort:

 • Een privéles van een half uur op de hondenschool om de techniek te leren en advies en tips voor het samen ontspannen wandelen;
 • Een biothane lijn van 5 meter;
 • Benodigdheden uit de klimsport om je hond eenvoudig tot stilstand te brengen.

Deze variant kost €64,95.

Bevalt de belay-techniek tijdens de workshop niet? Dan krijg je de kosten voor de materialen retour. Indien je de online workshop volgt, zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

Variant B: voor de (middel)grote hond

Heb je een (middel)grote hond die je tijdens de wandeling regelmatig aan het wankelen brengt? Dan kun je voor deze variant kiezen. 

Bij deze variant hoort:

 • Een privéles van een half uur op de hondenschool of online en advies en tips voor het samen ontspannen wandelen;
 • Een officiële BAT-lijn van 5 meter uit de webshop van hondenexpert Grisha Stewart;
 • Uitgebreid equipment uit de klimsport om je hond eenvoudig tot stilstand te brengen.

Deze variant kost €144,95.

Bevalt de belay-techniek tijdens de workshop niet? Dan krijg je de kosten voor de materialen retour. Indien je de online workshop volgt, zijn de verzendkosten voor eigen rekening.

Tickets

 • Wandelen zonder trekken A

  De workshop en materialen voor de kleine hond.

  € 64,95
  Verkoop geëindigd op
 • Wandelen zonder trekken B

  De workshop en materialen voor de (middel)grote hond.

  € 144,95
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel deze activiteit

bottom of page