top of page

wo 06 apr

|

Online

Theorieles kick-off socialisatiewandelingen

Wil je leren hoe je met je hond ontspannen kunt wandelen in het bijzijn van andere honden? Dan zijn de socialisatiewandelingen een aanrader. Na deze theorieles kun je meedoen aan de socialisatiewandelingen. Tijdens de wandelingen krijg je aanwijzingen, adviezen en tips.

Helaas, de socialisatiewandelingen zijn vol
Bekijk andere evenementen
Theorieles kick-off socialisatiewandelingen
Theorieles kick-off socialisatiewandelingen

Tijd en locatie

06 apr 2022, 20:00 – 21:30

Online

Gasten

Over

Kick-off

Deze  online theorieles is het startpunt om deel te nemen aan de socialisatiewandelingen. Je leert wat voor je hond (en daarmee hopelijk ook voor jou) fijne wandelingen zijn, hoe je met veel voorkomende situaties tijdens een wandeling kunt omgaan, wat leuk spel tussen honden is en je gaat oefenen met vijf-meterlijnvaardigheden. 

Deze kick-off en de socialisatiewandelingen zijn voor jou geschikt als je wilt leren hoe je ontspannen met je hond kunt wandelen in het bijzijn van andere honden. Misschien vindt je hond andere honden een beetje spannend, wil hij uit enthousiasme op elke hond af, trekt hij aan de lijn of heeft hij voor alles en iedereen aandacht behalve voor jou. Tijdens de wandelingen krijg je aanwijzingen, adviezen en tips om samen met je hond te groeien. Ook letten we op de lichaamstaal, emoties en het gedrag van je hond.

Wat gaan we precies doen?

De socialisatiewandelingen zijn in mooie natuurgebieden van de Liemers, Montferland, etc. Elke wandeling duurt een uur en is met maximaal vier honden.

De wandelingen staan in het teken van habituatie: je hond leert te wennen aan andere honden zonder op die honden te reageren. Je hond leert in de buurt van andere honden te ontspannen en zijn 'eigen ding' te doen. Dit betekent dat we de honden niet met elkaar laten spelen.

Wanneer kun je meedoen?

Er zijn enkele belangrijke voorwaarden om mee te doen:

 • Je hebt met je hond al eerder een begeleidingstraject gevolgd bij de Zwerfhondenschool. Als dit niet het geval is, kun je ervoor kiezen om de RED persoonlijkheidstest te doen met een op maat advies voor jou en je hond. Op basis hiervan wordt ook bepaald of je hond mee kan doen aan de socialisatiewandelingen. Neem hiervoor gerust contact op.
 • Deelname aan deze theorieles is verplicht.
 • Je hond is niet agressief naar honden, mensen of andere dieren. Je hond mag andere honden wel spannend vinden of bijvoorbeeld jachtgedrag vertonen. Bij uitvallende honden wordt de veiligheid gewaarborgd. Honden die op grote afstand en/of heftig uitvallen volgen eerst een andere training.
 • Je hond voldoet aan de reguliere vaccinaties (of is getiterd). Let op: als je kiest voor de socialisatiewandeling in Elten, dan is een rabiësvaccinatie verplicht.
 • Je hond loopt aan een 5-meterlijn (te koop tijdens de eerste wandeling) en heeft een tuig aan.
 • Je maakt gebruik van een beloningstasje (te koop tijdens de eerste wandeling) en zorgt ervoor dat je véél voerbeloningen ter grootte van een erwt bij je hebt.
 • Je omarmt de welzijnsgerichte aanpak van de Zwerfhondenschool. Dat betekent dat je je hond niet lichamelijk of met woorden bestraft, bedreigt of laat schrikken. 

Kosten

Deze kick-off kost €15.-. Daarna kun je je per wandeling  inschrijven. Het is dus niet erg als je een keer niet kunt. Elke wandeling kost €17,50. Wandelingen worden elk jaar van april tot en met september gepland op maandagavond. Van oktober tot en met maart zijn de wandelingen op zaterdagmiddag.

Twijfel je of je aan alle voorwaarden voldoet om mee te doen, neem dan eerst even contact met mij op.

Ik hoop op heerlijke wandelingen met jou en je hond.

Met vriendelijke groet,

Michel Berendsen

Eigenaar en instructeur van de Zwerfhondenschool

Tickets

 • Kick-off

  € 15,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel deze activiteit

bottom of page