top of page

wo 01 feb

|

Online

Theorieles kick-off socialisatiewandelingen

Wil je op een ontspannen manier samen met andere honden wandelen? En daarbij ook nog dingen leren? Dan zijn de socialisatiewandelingen een aanrader.

Helaas, de socialisatiewandelingen zijn vol
Bekijk andere evenementen
Theorieles kick-off socialisatiewandelingen
Theorieles kick-off socialisatiewandelingen

Tijd en locatie

01 feb 2023, 20:00 – 21:30

Online

Gasten

Over

Kick-off

Deze  online theorieles is het startpunt om deel te nemen aan de socialisatiewandelingen. Je leert wat voor je hond (en daarmee hopelijk ook voor jou) fijne wandelingen zijn, hoe je met veel voorkomende situaties tijdens een wandeling kunt omgaan en hoe de socialisatiewandelingen zijn georganiseerd. Veilig en ontspannen wandelen staat voorop!

Deze kick-off en de socialisatiewandelingen zijn voor jou geschikt als je je hond wilt leren om rustig met andere honden te wandelen zonder er 'iets mee te moeten'. De wandelingen zijn aan de lijn en niet bedoeld om de honden met elkaar te laten spelen. Misschien vindt je hond andere honden een beetje spannend, wil hij uit enthousiasme op elke hond af, trekt hij aan de lijn of heeft hij voor alles en iedereen aandacht behalve voor jou. Tijdens de wandelingen steken we in op wat jouw hond aankan en krijg je aanwijzingen, adviezen en tips om samen met je hond te groeien. Ook letten we op de lichaamstaal, emoties en het gedrag van je hond. 

Wat gaan we precies doen?

De socialisatiewandelingen zijn in mooie natuurgebieden van Gelderland. Elke wandeling duurt een uur en is met maximaal vier honden. De wandelingen staan in het teken van rust. 

Wanneer kun je meedoen?

Er zijn enkele belangrijke voorwaarden om mee te doen:

 • Je hebt met je hond al eerder een begeleidingstraject gevolgd bij de Zwerfhondenschool. Als dit niet het geval is, neem dan gerust contact op voor overleg.
 • Deelname aan deze theorieles is verplicht.
 • Je hond is niet agressief naar honden, mensen of andere dieren. Je hond mag andere honden wel spannend vinden of bijvoorbeeld jachtgedrag vertonen. Bij uitvallende honden eerst op de Zwerfhondenschool eerst een andere training gedaan en voldoende resultaat bereikt.
 • Je hond voldoet aan de reguliere vaccinaties (of is getiterd). Let op: als je kiest voor de socialisatiewandeling in Elten, dan is een rabiësvaccinatie verplicht.
 • Je hond loopt aan een 5-meterlijn (te koop tijdens de eerste wandeling) en heeft een tuig aan.
 • Je maakt gebruik van een beloningstasje (te koop tijdens de eerste wandeling) en zorgt ervoor dat je véél voerbeloningen ter grootte van een erwt bij je hebt.
 • Je omarmt de welzijnsgerichte aanpak van de Zwerfhondenschool. Dat betekent dat je je hond niet lichamelijk of met woorden bestraft, bedreigt of laat schrikken. 

Kosten

Deze kick-off kost €15.-. Daarna kun je je per wandeling  inschrijven. Het is dus niet erg als je een keer niet kunt. Elke wandeling kost €17,50. Wandelingen worden elk jaar van april tot en met september gepland op maandagavond. Van oktober tot en met maart zijn de wandelingen op zaterdagmiddag.

Twijfel je of je aan alle voorwaarden voldoet om mee te doen, neem dan eerst even contact met mij op.

Ik hoop op heerlijke wandelingen met jou en je hond.

Met vriendelijke groet,

Michel Berendsen

Eigenaar en instructeur van de Zwerfhondenschool

Tickets

 • Kick-off

  € 15,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel deze activiteit

bottom of page