top of page

za 16 jan

|

Zwerfhondenschool

Socialisatiewandelingen (groep B)

Wil je leren hoe je met je hond ontspannen kunt wandelen in het bijzijn van andere honden? Dan zijn de socialisatiewandelingen een aanrader. Na de introductieles gaan we elke twee weken met een kleine, vaste groep wandelen. Tijdens de wandelingen krijg je aanwijzingen, adviezen en tips.

Helaas, de socialisatiewandelingen zijn vol
Bekijk andere evenementen
Socialisatiewandelingen (groep B)
Socialisatiewandelingen (groep B)

Tijd en locatie

16 jan 2021, 12:30

Zwerfhondenschool, Baarleweg, 6941 Didam, Netherlands

Gasten

Over

Van januari tot en met maart organiseert de Zwerfhondenschool socialisatiewandelingen. Deze socialisatiewandelingen zijn voor jou geschikt als je wilt leren hoe je ontspannen met je hond kunt wandelen in het bijzijn van andere honden. Misschien vindt je hond andere honden een beetje spannend, wil hij uit enthousiasme op elke hond af, trekt hij aan de lijn of heeft hij voor alles en iedereen aandacht behalve voor jou. Tijdens de wandelingen krijg je aanwijzingen, adviezen en tips om samen met je hond te groeien. Ook letten we op de lichaamstaal, emoties en het gedrag van je hond.

Wat gaan we precies doen?

Deze serie socialisatiewandelingen bestaat uit een introductieles en vijf wandelingen.

De introductieles is op zaterdag 16 januari van 12.30-14.15 uur aan de Baarleweg in Didam. Deze les is nog even zonder hond. Onder het genot van een kop koffie/thee maak je kennis met de andere cursisten, leer je lijnvaardigheden voor een 5-meterlijn en hoe je met veel voorkomende situaties tijdens een wandeling kunt omgaan. 

Op zaterdag 30 januari, 13 februari, 27 februari, 20 maart en 27 maart gaan we van 16.00-17.00 uur op de mooiste plekken in Didam en omgeving wandelen. Deze wandelingen zijn maximaal 25 kilometer van Didam (bijv. Groessen, Wehl, Doetinchem en Hoch-Elten). We wandelen met maximaal vier honden. Per hond mogen er maximaal twee begeleiders mee. 

De wandelingen staan in het teken van habituatie: je hond leert te wennen aan andere honden zonder op die honden te reageren. Je hond leert in de buurt van andere honden te ontspannen en zijn 'eigen ding' te doen. Dit betekent dat we de honden niet met elkaar laten spelen.

Wanneer kun je meedoen?

Er zijn enkele belangrijke voorwaarden om mee te doen:

 • Je hebt met je hond al eerder een begeleidingstraject gevolgd bij de Zwerfhondenschool. Als dit niet het geval is, kun je ervoor kiezen om voor de start van de sociale wandelingen een privéles te volgen, waarin aan het einde van de les wordt besproken of je hond mee kan doen. Neem hiervoor gerust contact op.
 • Je hond is niet agressief naar honden, mensen of andere dieren en vertoont dus geen uitvalgedrag. Je hond mag andere honden wel spannend vinden of bijvoorbeeld jachtgedrag vertonen.
 • Je hond voldoet aan de reguliere vaccinaties (of is getiterd) en is ook ingeënt tegen kennelhoest en rabiës.
 • Je hond loopt aan een 5-meterlijn (te koop tijdens de introductieles) en heeft een tuig aan.
 • Je maakt gebruik van een beloningstasje (te koop tijdens de introductieles).
 • Je omarmt de welzijnsgerichte aanpak van de Zwerfhondenschool. Dat betekent dat je je hond niet lichamelijk of met woorden bestraft, bedreigt of laat schrikken. 
 • Aanwezigheid bij de introductieles is een voorwaarde om mee te doen. 
 • Tijdens de wandelingen draag je een veiligheidshesje met de tekst "Adoptiehond in training". Dit hesje kun je lenen van de Zwerfhondenschool.

Kosten

Het totale pakket met de introductieles en de vijf sociale wandelingen kost €85,-. Je kunt deze direct via deze site betalen.

Twijfel je of je aan alle voorwaarden voldoet om mee te doen, neem dan eerst even contact met mij op.

Ik hoop op heerlijke wandelingen met jou en je hond.

Met vriendelijke groet,

Michel Berendsen

Eigenaar en instructeur van de Zwerfhondenschool

Tickets

 • Socialisatiewandelingen

  Ticket voor de socialisatiewandelingen inclusief introductieles.

  € 85,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel deze activiteit

bottom of page