top of page

di 19 apr

|

Webinar

Professionele hulp aan Oekraïense honden

De oorlog in Oekraïne veroorzaakt enorm leed onder de bevolking én dieren. Hoe kunnen we honden met oorlogstrauma’s en hun verzorgers het beste ondersteunen?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Professionele hulp aan Oekraïense honden
Professionele hulp aan Oekraïense honden

Tijd en locatie

19 apr 2022, 19:00 – 21:00 CEST

Webinar

Over

De oorlog in Oekraïne veroorzaakt enorm leed onder de bevolking én dieren. Vluchtelingen laten hun honden achter of nemen ze mee op hun lange, spannende reis. Aangekomen in Nederland, moeten ze soms alsnog (tijdelijk) afscheid nemen van hun huisdier, omdat het dier niet in het asielzoekerscentrum mag verblijven.

Wat deze honden hebben meegemaakt kan zorgen voor oorlogstrauma’s, denk aan verlatingsgerelateerde problematiek en geluidsfobieën. Hoe kan je als hondenprofessional deze honden en hun verzorgers het beste ondersteunen? Dat leer je in dit webinar dinsdagavond 19 april.

Inhoud

Je leert welke achtergrond deze honden hebben en welke oorlogstrauma’s ze mogelijk hebben opgelopen. Er wordt een vertaling gemaakt naar de praktijk: je leert hoe je op je hondenschool of als gedragstherapeut de begeleiders en hun honden kunt helpen. Naast psychische trauma’s kunnen ook fysieke trauma’s een rol spelen. Hoe herken je deze en hoe kun je hierin samenwerken met de dierenarts? Veel Oekraïense honden zijn niet ingeënt tegen rabiës. Welke gezondheidsrisico’s zijn er en wat zijn de regels van de NVWA?

Veel Oekraïense vluchtelingen hebben zelf een oorlogstrauma opgelopen en zijn gespannen over hun situatie in het thuisland. Welke invloed heeft dat op hun honden en hoe kun je daar als professional mee omgaan?

Samen in actie voor Oekraïne 

Kan jij niet aanwezig zijn bij dit webinar? Of wil je de mensen en dieren in Oekraïne op een andere manier steunen? Help dan mee via Giro 555.

Leerdoelen 

  • Je weet de verschillende achtergronden van Oekraïense honden die naar Nederland zijn gekomen;
  • Je weet welke oorlogstrauma’s bij Oekraïense honden kunnen voorkomen;
  • Je weet op welke wijze verlatingsgerelateerde problematiek bij Oekraïense honden kan zijn ontstaan en hoe je via de begeleiders hun hond hierbij kunt helpen;
  • Je weet op welke wijze geluidsfobieën bij Oekraïense honden kunnen zijn ontstaan en hoe je via de begeleiders hun hond hierbij kunt helpen;
  • Je weet dat een hond mogelijk fysieke schade kan hebben opgelopen van de oorlog en hoe je kunt samenwerken met de dierenarts;
  • Je kent de gezondheidsrisico’s en hoe je daar vanuit de regels van de NVWA mee moet omgaan;
  • Je weet dat de trauma’s van eigenaren van invloed kunnen zijn op de hond en hoe je hiermee kunt omgaan.

Voor wie 

Dit webinar is in de eerste plaats bedoeld voor kynologisch instructeurs en gedragstherapeuten en is qua niveau op deze doelgroep afgestemd, maar iedereen die te maken heeft of krijgt met Oekraïense honden kan meekijken.

 

Dit webinar is een samenwerking tussen Edupet Education, de Martin Gaus Academie en de Zwerfhondenschool.

Deel deze activiteit

bottom of page