top of page

za 23 mrt

|

Didam

Open dag voor hondenprofessionals

In deze afwisselende dag stel ik mijn hondenschool open om alles te weten te komen over de werkwijze van de Zwerfhondenschool. En: leer twee gloednieuwe boeken over de buitenlandse hond kennen, spreek met adoptanten en collega's en ontdek hoe je specialist 'buitenlandse hond' kunt worden.

Deze workshop is vol
Bekijk andere evenementen
Open dag voor hondenprofessionals
Open dag voor hondenprofessionals

Tijd en locatie

23 mrt 2024, 10:00 – 16:15

Didam, Baarleweg, 6941 Didam, Netherlands

Over

Op deze afwisselende dag op de Zwerfhondenschool in Didam krijg je een inkijkje in de specifieke werkwijze van mijn hondenschool, ga je in gesprek met adoptanten en collega's en maak je kennis met twee gloednieuwe boeken over adoptiehonden uit het buitenland.

Programma

10.00-10.30 uur: inloop

10.30-10.45 uur: welkom en kennismaking

10.45-11.15 uur: werkwijze van de Zwerfhondenschool en 'Op weg met je hond'

In deze presentatie leg ik de unieke werkwijze van de Zwerfhondenschool en gedragstherapiepraktijk 'Op weg met je hond' uit en heb je de gelegenheid om hierover vragen te stellen.

11.15-12.00 uur: RED persoonlijkheidstest®

Je krijgt een inkijkje in de RED persoonlijkheidstest®, waarin reacties, eigenschappen en drijfveren van de hond worden getest. Ontdek welke waardevolle informatie deze test oplevert.

12.00-12.45 uur lunchen met adoptanten

Tijdens de goed verzorgde lunch ga je in gesprek met adoptanten van adoptiehonden uit het buitenland. Wat zijn hun ervaringen met hun hond? Waar lopen zij tegenaan? Welke hulp van professionals hebben ze nodig? Stel meteen je vragen.

12.45-13.15 uur: Bachbloesems en essentiële oliën

Partner Meinou Kopinga van Heel het dier geeft uitleg over de werking van Bachbloesems en essentiele oliën. Als het lukt, doen we zelfs een live olietest met een hond. Meinou was enkele jaren geleden aanwezig bij de eerste open dag van de Zwerfhondenschool en nu geeft ze deze presentatie (en demonstratie).

13.30-14.15 uur: boekpresentatie

Maak kennis met twee interessante boeken:

  • Op weg met je buitenlandse hond. Een boek van Michel Berendsen, Liselore van der Zweth en Benjamin Koops voor adoptanten van een buitenlandse hond. Het is een doe-boek met informatie, doe-opdrachten en verhalen.
  • De buitenlandse hond. Alles over adoptie en samenleven. Een boek van Marleen van Baal en Suze van Steenbergen. Het boek biedt veel informatie voor (aankomende) adoptanten en professionals.

Beide boeken zijn een prachtige aanvulling voor je boekenkast en een aanrader voor je cursisten.

14.15-14.45 uur: pauze

14.45-15.30 uur: Specialisatie buitenlandse hond

Marleen van Baal en Suze Steenbergen zijn iniatiefnemers van de opleiding Specialisatie buitenlandse hond en vormen samen met Ingrid Timmermans en Michel Berendsen het docententeam. De opleiding is een prachtige aanvulling op je huidige werk en leert je om te gaan met de specifieke competenties die nodig zijn om adoptanten te begeleiden met hun buitenlandse hond.

15.30-16.15 uur: borrel en netwerken 

Inschrijven

je kunt je inschrijven tot en met 20 maart 2024.

De kosten van deze open dag zijn €24,75 inclusief lunch, borrel en een kleine attentie die aan de deelnemende honden en cursisten wordt gegeven.

Locatie

Het trainingsveld van de Zwerfhondenschool is aan de Baarleweg in Didam. Na ongeveer 400 meter vind je aan de linkerkant een onverharde parkeerplaats om je auto te parkeren. Ongeveer 100 meter verderop is aan de rechterkant de ingang bij het bordje van de Zwerfhondenschool.

Tickets

  • Open dag voor professionals

    € 24,75
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel deze activiteit

bottom of page