top of page

wo 18 aug

|

Online

Kick-off socialisatiewandelingen

Wil je leren hoe je met je hond ontspannen kunt wandelen in het bijzijn van andere honden? Dan zijn de socialisatiewandelingen een aanrader. Na deze kick-off kun je meedoen aan de socialisatiewandelingen op de maandagavond. Tijdens de wandelingen krijg je aanwijzingen, adviezen en tips.

Helaas, de socialisatiewandelingen zijn vol
Bekijk andere evenementen
Kick-off socialisatiewandelingen
Kick-off socialisatiewandelingen

Tijd en locatie

18 aug 2021, 20:00 – 22:00

Online

Gasten

Over

Kick-off

Deze gratis online kick-off is het startpunt om deel te nemen aan de socialisatiewandelingen. Je leert wat voor je hond (en daarmee hopelijk ook voor jou) fijne wandelingen zijn, hoe je met veel voorkomende situaties tijdens een wandeling kunt omgaan, wat leuk spel tussen honden is en je gaat oefenen met vijf-meterlijnvaardigheden. 

Deze kick-off en de socialisatiewandelingen zijn voor jou geschikt als je wilt leren hoe je ontspannen met je hond kunt wandelen in het bijzijn van andere honden. Misschien vindt je hond andere honden een beetje spannend, wil hij uit enthousiasme op elke hond af, trekt hij aan de lijn of heeft hij voor alles en iedereen aandacht behalve voor jou. Tijdens de wandelingen krijg je aanwijzingen, adviezen en tips om samen met je hond te groeien. Ook letten we op de lichaamstaal, emoties en het gedrag van je hond.

Wat gaan we precies doen?

De socialisatiewandelingen zijn in mooie natuurgebieden van de Liemers, Montferland, etc. Elke wandeling duurt een uur en is met maximaal vier honden.

De wandelingen staan in het teken van habituatie: je hond leert te wennen aan andere honden zonder op die honden te reageren. Je hond leert in de buurt van andere honden te ontspannen en zijn 'eigen ding' te doen. Dit betekent dat we de honden niet met elkaar laten spelen.

Wanneer kun je meedoen?

Er zijn enkele belangrijke voorwaarden om mee te doen:

 • Je hebt met je hond al eerder een begeleidingstraject gevolgd bij de Zwerfhondenschool. Als dit niet het geval is, kun je ervoor kiezen om voor de kick-off een les te volgen, waarin aan het einde van de les wordt besproken of je hond mee kan doen. Neem hiervoor gerust contact op.
 • Deelname aan de kick-off is verplicht.
 • Je hond is niet agressief naar honden, mensen of andere dieren en vertoont dus geen uitvalgedrag. Je hond mag andere honden wel spannend vinden of bijvoorbeeld jachtgedrag vertonen.
 • Je hond voldoet aan de reguliere vaccinaties (of is getiterd) en is ook ingeënt tegen kennelhoest en rabiës.
 • Je hond loopt aan een 5-meterlijn (te koop tijdens de eerste wandeling) en heeft een tuig aan.
 • Je maakt gebruik van een beloningstasje (te koop tijdens de eerste wandeling) en zorgt ervoor dat je véél voerbeloningen ter grootte van een erwt bij je hebt.
 • Je omarmt de welzijnsgerichte aanpak van de Zwerfhondenschool. Dat betekent dat je je hond niet lichamelijk of met woorden bestraft, bedreigt of laat schrikken. 

Kosten

Deze kick-off is gratis. Daarna kun je je per wandeling op de maandagavond inschrijven. Het is dus niet erg als je een keer een maandagavond niet kunt. Elke wandeling kost €15,-. Wandelingen worden elk jaar van april tot en met september gepland.

Twijfel je of je aan alle voorwaarden voldoet om mee te doen, neem dan eerst even contact met mij op.

Ik hoop op heerlijke wandelingen met jou en je hond.

Met vriendelijke groet,

Michel Berendsen

Eigenaar en instructeur van de Zwerfhondenschool

Tickets

 • Kick-off

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel deze activiteit

bottom of page