top of page

za 28 mei

|

Didam

Dierenartstraining

Is je hond bang voor de dierenarts en levert elk bezoek jou en je hond veel stress op? De Zwerfhondenschool heeft samen met fear free dierenartsenpraktijk Mijn Dierenarts Arnhem deze dierenartstraining met vier praktijklessen en een bezoek aan de dierenartsenpraktijk ontwikkeld.

Deze workshop is vol
Bekijk andere evenementen
Dierenartstraining
Dierenartstraining

Tijd en locatie

28 mei 2022, 11:00 – 11:45

Didam, Baarleweg, 6941 Didam, Netherlands

Over

Gun je je hond en jezelf meer rust bij de dierenarts? Doe dan mee aan deze cursus. De training bestaat uit vier groepslessen (met maximaal 4 honden) aan de Baarleweg in Didam én een bezoek aan de fear free praktijk Mijn Dierenarts Arnhem

In de lessen op zaterdag 28 mei, 4 juni, 11 juni en 25 juni van 11.00-11.45 uur werken we met de bijzondere en weinig gegeven trainingsmethode SATS, afleiding, TTouch (een vorm van bewuste aanraking) en praktische oefeningen. Na de vierde les maken we een op maat gemaakt plannetje voor jou en je hond om op een afgesproken tijdstip een bezoek van 15 minuten aan Mijn Dierenarts te brengen. Het tijdstip van bezoek wordt in overleg met jou bepaald.

Wat is SATS?

SATS (Synalia Training System) is een gestructureerde, systematische manier om met je hond te communiceren.  De methode is ontwikkeld met Kayce Cover. Ze gebruikt SATS onder andere bij honden, paarden en walvissen! 

De communicatie tussen jou en je hond is wederzijds: jij geeft aan wat je wilt doen en je hond mag aangeven wanneer hij iets wel en niet wil. Hierdoor is er meer voorspelbaarheid en controle voor je hond en groeit een relatie op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Met een speciale cue geef je aan dat je hond op de goede weg is en wanneer een handeling is afgelopen.

Wanneer kun je aan deze cursus deelnemen?

 • Als je (zonder onverwachte omstandigheden) alle lessen mee kunt doen.
 • Als je al eerder minimaal één les bij de Zwerfhondenschool hebt gevolgd of de RED persoonlijkheidstest gedaan. Is dat niet het geval, neem dan eerst contact op. We plannen dan eerst een introductieles (privé).
 • Als je hond niet angstig is en/of uitvalt naar andere honden en mensen. Is dit wel het geval, neem dan contact op om de mogelijkheden voor een privé-dierenartstraining te bespreken.
 • Als je hond is gevaccineerd/getiterd en een vaccinatie tegen kennelhoest heeft gehad.

Prijs

De prijs voor deze groepscursus, inclusief bezoek aan Mijn Dierenarts, zijn  €107,-.

Is het voor je hond niet mogelijk om in een groep deel te nemen, neem dan met mij contact op. 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op.

Schema


 • 45 minuten

  Dierenartstraining 1

  Baarleweg, Didam

 • 45 minuten

  Dierenartstraining 2

  Baarleweg, Didam
Nog 2 items beschikbaar

Tickets

 • Dierenartstraining

  € 107,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel deze activiteit

bottom of page