top of page
IMG_4416.jpeg

Dierenartstraining

Who Are We

Vindt je hond een bezoek aan de dierenarts eng? Dan is de dierenartstraining iets voor jou en je hond!

Deze training bestaat uit 4 lessen en een bezoek aan de fear free dierenartspraktijk Mijn Dierenarts in Arnhem. Je kunt de training zowel privé als in een groep volgen, op verschillende niveaus.

Trainingsmethodes

Tijdens de les werken we met de bijzondere en weinig gegeven trainingsmethode SATS, afleiding, aanraking en praktische oefeningen. Na de vierde les maken we een op maat gemaakt plannetje voor jou en je hond om op een afgesproken tijdstip een bezoek van 15 minuten aan Mijn Dierenarts te brengen. 

 

Wat is SATS?

SATS (Synalia Training System) is een gestructureerde, systematische manier om met je hond te communiceren. De methode is ontwikkeld door Kayce Cover. Ze gebruikt SATS onder andere bij honden, paarden en walvissen!

 

De communicatie tussen jou en je hond is wederzijds: jij geeft aan wat je wilt doen en je hond mag aangeven wanneer hij iets wel en niet wil. Hierdoor is er meer voorspelbaarheid en controle voor je hond en groeit de relatie op basis van wederzijds respect en vertrouwen. Met speciale signalen geef je aan dat je hond op de goede weg is en wanneer een handeling is afgelopen.

Ayke en Bodhi (Oosterhout)

Ayke en Bodhi (Oosterhout)

De dierenartstraining heeft ons geholpen om de samenwerking op te zoeken en zo voorspelbaarheid te creëren voor Bodhi. Ook hebben we geleerd dat Bodhi zijn grenzen mag aangeven en dat deze gerespecteerd worden. 


Alles is in kleine stapjes en met veel herhaling opgebouwd, tussendoor is er voldoende ruimte voor ontspanning. Hierdoor is er minder stress rondom medische handelingen en is het zelfvertrouwen van Bodhi zichtbaar toegenomen. 

Ook als je nog geen problemen ervaart tijdens de bezoeken aan de dierenarts zou ik deze cursus volgen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

  B645D025-163C-4EB1-B52C-CE438357F757_1_105_c.jpeg
  IMG_6733.jpeg

  JA

  IK WIL IN GESPREK VOOR DIERENARTSTRAINING 

  Zin gekregen om mee te doen?

  Alle honden met en zonder ras, uit Nederland en het buitenland, zijn welkom!

   

  Je kunt meedoen...

  • Als je hond niet gromt, blaft of hapt naar mensen of mensen bijt;

  • Als je hond het meerijden in de auto niet vervelend vindt;

  • Als je hond is gevaccineerd/getiterd en een vaccinatie tegen kennelhoest heeft gehad;

  • Als je je hond niet straft met harde woorden of fysiek met knietjes, een slipketting, etc.

  We starten met een gesprek

  Om mee te doen, spreek ik je graag eerst persoonlijk via het online adviesgesprek Eerste hulp bij je hond. Hierin bespreken we of privélessen of groepslessen en welk niveau het beste bij jou en je hond past.  Het adviesgesprek kost €7,95. vul je daarna het inschrijfformulier in en ga je verder met de dierenartstraining, dan krijg je dit bedrag weer terug.

  Wat kost het?

  Groepstraining met vier lessen van 45 minuten incl. een bezoek aan de dierenartspraktijk kost €107,-. 

  Privétraining met vier lessen van een half uur en een bezoek aan de dierenartspraktijk kost €147,-.

  bottom of page