top of page

Vertrouwen. Plezier.
Braaaaf!

michel-pers.jpeg

Fantastisch! Jij bent de uitdaging aangegaan om je buitenlandse hond een 'gouden mandje' te geven. En daarbij kun je zeker hulp gebruiken.  Ik help je graag met je liefdevolle opvoeding. Vanuit vertrouwen en plezier gaan we voor de beste vriendschap tussen jou en je harige viervoeter. Je leert ook wat je op moeilijke, spannende en vervelende momenten kunt doen om je hond te helpen.

Mijn naam is Michel Berendsen. Ik ben de trotse eigenaar van Red, een ex-zwerfhond uit Roemenië, en gediplomeerd kynologisch instructeur en gediplomeerd hondengedragstherapeut.

 

In 2019 richtte ik de Zwerfhondenschool op voor adoptanten van een adoptiehond uit het buitenland. De Zwerfhondenschool bevindt zich in Didam, vlak bij Arnhem, aan de rand van het bos. Een heerlijke plek dus!

 

Met mijn kennis en ervaring begrijp ik waar je tegenaan loopt - 'been there, done that' - en kan ik je samen met jou wegen vinden naar een oplossing.

Hoe werkt het
Image by Jesse Schoff
 • Past de Zwerfhondenschool bij mij en mijn hond?
  Ben je op zoek naar een hondenschool die gespecialiseerd is in buitenlandse honden? Wil je je hond liefdevol opvoeden en begrijpen waarom je hond iets doet dat vervelend is? Dan ben je bij de Zwerfhondenschool aan het goede adres. Een liefdevolle opvoeding betekent dat je je hond: - Niet laat schrikken met luide woorden; - Niet straft met bijvoorbeeld rukken aan de riem; - Geen pijn bezorgt met bijvoorbeeld een slipketting, een kort lijntje achter de oren of knietjes; - Niet dwingt om iets te doen wat je hond niet wil. Om zoveel mogelijk vooruitgang te boeken train je ook thuis.
 • Hoe kan ik starten bij de Zwerfhondenschool?
  De Zwerfhondenschool heeft een breed aanbod van privélessen, socialisatiewandelingen, trainingsweekenden en groepscursussen. Het is fijn als je met je hond direct de goede keuze maakt. Daarom help ik je graag verder via Kan ik helpen? Na het invullen van een korte vragenlijst krijg je van mij een e-mail waarin ik aangeef wat mogelijk het beste bij je past.
 • Wat is de intakeprocedure?
  We starten altijd met een intake. Deze intake bestaat uit de RED persoonlijkheidstest® en een gesprek. De RED persoonlijkheidstest® is een test om de Reacties, Eigenschappen en Drijfveren van je hond in kaart te brengen. De test is door mij samengesteld en ontwikkeld. De test vindt plaats op de hondenschool. Je krijgt informatie over je eigen hond en eerste adviezen. Na afloop van de test krijg je het rapport per e-mail toegestuurd. Aan de hand van de test spreken we over je (hulp)vraag en stellen we een traject op maat samen. Dit traject kan bestaan uit privélessen, groepslessen, socialisatiewandelingen, een trainingsweekend, gedragstherapie of een combinatie. Meestal start een traject niet met een groepscursus, maar met privélessen om een goede basis te leggen met individuele aandacht. Wat leer je over reacties van je hond? Je leert hoe je hond reageert op beweging, geluid, geur, mensen en een vreemde omgeving. Wat leer je over eigenschappen van je hond? Je leert bijvoorbeeld of je hond introvert of extravert is, terughoudend of ontdekkend en welke opvoeding daarbij past. Wat leer je over drijfveren? Je leert wat je hond drijft, waardoor hij gemotiveerd raakt. Dit is veel breder dan alleen snacks. Denk aan contact met de eigenaar, najagen van prooien, emoties, etc. Het gaat over behoeften en talenten. De intake kost inclusief testrapport en advies €87,-.
 • Ik kom van ver weg. Wat zijn de mogelijkheden?
  Cursisten van de Zwerfhondenschool komen van Groningen tot Veldhoven en zelfs uit België. Meestal volgen deze cursisten een trainingsweekend of een gedragstherapietraject. Kom te weten wat bij jou past via Kan ik helpen?
 • Ik heb net een adoptiehond uit het buitenland gekregen. Kan ik direct starten met praktijklessen?
  Gefeliciteerd met je hond! Het is niet verstandig om de eerste maand meteen te starten met praktijklessen. Laat je hond eerst rustig wennen. Na een maand kun je bij de Zwerfhondenschool terecht als je hond eraan toe is. Dit kunnen we samen bepalen. Ga hiervoor naar Kan ik helpen? Je kunt voor een goede start meteen meedoen aan de challenge De eerste 100 dagen met je buitenlandse hond.
 • Wat kost het?
  Een intake van een uur inclusief de RED persoonlijkheidstest kost €87,-. Je krijgt per e-mail de testresultaten toegestuurd en we maken een begeleidingstraject op maat voor jou en je hond. Een begeleidingstraject is voor elke hond verschillend. De prijzen dus ook. Bij het gewenningstraject en groeitraject vind je wel voorbeeldprijzen. Bij gedragstherapie kun je na de intake kiezen voor verschillende trajecten. Ook bij alle activiteiten staan prijzen.
 • Kan ik een groepscursus volgen?
  Ja, dat kan. De mogelijkheden zijn wel afhankelijk van de groepen die binnenkort starten, want op de Zwerfhondenschool worden vooral individuele lessen gegeven. Informeer gerust via het contactformulier of de chat. Houd er wel rekening mee dat een groepscursus altijd vooraf gegaan wordt door een intake. En eerlijkheidshalve zeg ik er bij dat uit de intake vaak blijkt dat er eerst nog wat individuele lessen nodig zijn. Maar dat is natuurlijk per hond en eigenaar verschillend.

Trajecten

Elke hond is anders. En elke eigenaar trouwens ook. Daarom kiezen we het traject dat het beste bij jou en je hond past.

IMG_1146.jpeg

Gewenningstraject

In dit traject leer je hoe je je hond vanuit zijn voorkeuren en behoeften rustig kunt laten wennen aan zijn nieuwe omgeving en aan jou.

foto zhs.jpg

Groeitraject

Wil je aan een specifiek probleem werken, je hond uitdagen of meer zelfvertrouwen geven? Dan past het groeitraject perfect!

IMG_1151.jpeg

Gedragstherapie

Sommige problemen hebben meer aandacht nodig. Hiervoor bied ik gedragstherapie aan via mijn onderneming Op weg met je hond.

Trajecten

Activiteiten

Een goede start is het halve werk!  Ben je in blijde verwachting van een hond uit het buitenland? Of heb je net een hond geadopteerd?  In deze challenge krijg je 100 dagen lang advies om jouw nieuwe gezinslid zo goed mogelijk te begeleiden. 

Van €99,-

Voor €40,-   

shutterstock_2006545391.jpg
shutterstock_525041002.jpg

Wil je graag dat je hond ontspannen meeloopt tijdens het wandelen, bij je komt als je hem roept, minder bang is voor verkeer of heb je een ander doel? Heb je een adoptiehond uit het buitenland, maar is Didam ver? Dan is een (privé-)trainingsweekend inclusief overnachting met ontbijt de uitkomst.

Van €397,-

Voor €317,-   

Aan de slag

Bedankt voor het versturen!

Plan een online kennismakingsgesprek of vul het contactformulier in.

Zin om met je hond aan de slag te gaan?

testimonials

Wat anderen zeggen

“Op een ontspannen manier samen met je hond trainen. Alles op een motiverende, relaxte manier. Alles is bespreekbaar en elke hond wordt op individuele wijze benaderd.”

Bonnie & Nicky (Toldijk)

"We zijn superblij dat we met Michel het coachingstraject zijn ingegaan. Michel heeft veel geduld en ontzettend veel kennis. We hebben echt het vertrouwen in Charlie weer teruggekregen en zijn hem veel beter gaan snappen."

Patricia, Maurice & Charlie

(Hendrik-Ido-Ambacht)

"Lil was continu alert naar het raam vanwege langskomende mensen, honden, etc. We hebben het advies van Michel opgevolgd. We zijn een paar weken verder en Lil is ontspannen in huis en heeft geen neiging om naar buiten te staren of te blaffen. Dank voor je advies!"

Saskia, Nico & Lilly (Velserbroek)

shutterstock_1997170748_edited.jpg

Partners

Mijn dierenarts.jpeg
Logo Snuffeltuinen Initiatief 2 kleiner.png
BHIZ_edited.jpg
Sportenspelvoordieren.JPG
image001.jpg
bottom of page